Een zonovergoten Lammetjesdag bij Streekmuseum Vredegoed

Een royale 100 lammetjes, handenvol aaibare kuikentjes en mandenvol pluizige konijntjes zorgden voor het aaibare element, op die zonnige, wat waaierige zaterdag bij Streekmuseum Vredegoed. Dat er “live” twee lammetjes in de stal werden geboren was natuurlijk een heel bijzonder moment!

Het elektrisch spinnewiel snorde gestaag, de uitstalling oud gereedschap was indrukwekkend en er zijn maar liefst 230 gratis pannenkoeken verorberd, met dank aan de Dorpswinkel de Kastanjehoeve te Tienhoven die het beslag heeft gedoneerd. De Dorpswinkel was ook dit jaar weer paraat met zijn mooie en uitgebreide assortiment.
Van de nieuwe, eigengemaakte mega-grote sjoelbak is graag en veel gebruik gemaakt, deze sjoelbak wordt een vast element op het erf bij Vredegoed.

Rond 25 kinderen hebben hun best gedaan op de pittige prijsvraag, zaterdag 1 april om 14.00 uur volgt de prijsuitreiking aan de winnaars.
De Levende Poppenkast van Toneelgroep Voetlicht zorgde met hun voorstelling “Jan Klaassen en de wolf” voor gespannen gezichtjes en meelevend gejoel…voor herhaling vatbaar!
Dat Lammetjesdag interessant is voor alle leeftijden bleek o.a. uit de aanwezigheid van soms vier generaties bezoekers! Zo was er een kwieke negentiger present, samen met zijn dochter, kleindochter en achterkleinkind, die allemaal wel iets van hun gading vonden tijdens deze goedgevulde dag.

Kortom, met Lammetjesdag op 25 maart jl. is Streekmuseum Vredegoed te Tienhoven/Oud-Maarsseveen het nieuwe seizoen zonnig en vrolijk van start gegaan.

Het museum is geopend t/m zaterdag 28 oktober 2017 op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur.
Streekmuseum Vredegoed Heuvellaan 7 3612 BA Tienhoven/Oud-Maarsseveen
www.vredegoed.nl www.facebook.com/vredegoed