Burgemeester Witteman opent tentoonstelling Oorlog – Vrede

Als openingshandeling maakte burgemeester Witteman zaterdag 7 april om 15.00 een origineel voedselblik open dat in 1943 verpakt werd met biscuits (welfare biscuits). Deze blikken werden aan het eind van de Tweede Wereldoorlog door Amerikaanse vliegtuigen uitgeworpen.

Eind april 1945 hebben de geallieerden boven midden Nederland circa 1.100 ton aan voedselpakketten afgeworpen. Deze pakketten bestonden uit meel in jute zakken, sigaretten, chocolade en biscuits in blikken. Soms kwamen deze blikken op lastige plekken terecht en werden ze pas veel later gevonden.

Door het openen van een voedselblik dat in mei 1945 is afgeworpen boven Maarssenbroek en dat sindsdien ongeopend is gebleven heeft burgemeester Witteman zaterdag 7 april de tentoonstelling Oorlog-Vrede-Vredegoed geopend .
Het blik was gedateerd november 1944 en ingepakt in Engeland. De inhoud bestaat uit zgn. Welfare Biscuits .
Streekmuseum Vredegoed toont in deze tentoonstelling een uitgebreide collectie documenten en voorwerpen uit de bezettingstijd, met speciale aandacht voor de lokale geschiedenis.

Bezoekers voor de expositie in museum Vredegoed zijn welkom tot 3 juni 2018.
Openingstijden museum: woensdag, zaterdag, zondag: 13.00-17.00 uur.
Toegangsprijs: € 3,50 p.p.

Streekmuseum Vredegoed
Heuvellaan 7
3612 BA Tienhoven/Oud-Maarsseveen
06-28352489
info@vredegoed.nl
www.vredegoed.nlwww.facebook.com/vredegoed.nl

foto’s: Alie Boele en Anneke van Leersum