Voorleesverhalen voor kinderen

Voorleesverhalen voor kinderen

De #nationalevoorleesdagen zijn verlengd tot 12 februari en wij van @streekmuseumvredegoed hebben iets speciaals voor jullie. We lazen in het museum niet één maar zelfs twee verhalen aan jullie voor. Eentje uit oma’s tijd en eentje uit jouw tijd. Maar… let op, deze verhalen hebben iets met elkaar te maken. Daar verklappen we weinig over, maar het codewoord is #hergebruik. In beide verhalen wordt van iets ouds iets nieuws gemaakt. Luister ze dus allebei en vertel ons wat jullie daarvan vinden. Hebben jullie zelf nog een leuk voorbeeld misschien? Jullie reacties mogen naar r.vanalphen@vredegoed.nl en onder de inzendingen verloten we ook nog een cadeau!

• Wil je vaker voorgelezen worden en ben je benieuwd naar verhalen van vroeger?
• Ben je juist benieuwd naar meer echte spullen en kamers uit het verleden? Kom dan eens in het museum kijken hoe het leven van de turfstekers uit deze omgeving eraan toe ging.
• Vind je het leuk om mee te doen aan een speciaal kinderprogramma? Verheug je dan op het Kids-Arrangement waar we (als Corona het toelaat) dit  jaar mee starten: een toffe activiteit    op de boerderij waarbij we iets maken om mee naar huis te nemen of lekker op te eten.

Kortom: er valt genoeg te beleven voor Vredegoed-kids bij @streekmuseumvredegoed.

Voor de oudere lezers onder ons, het boek “Kaatje Plak in Tienhoven” is verkrijgbaar bij Streekmuseum Vredegoed en via deze link: Kaatje Plak in Tienhoven.

Voorgelezen door: Anneke van Nierop
Gefilmd en gemonteerd door: Gerhard Hof
Thema door: @stichtingduurzamevecht