Op zaterdag 29 maart is de opening van het seizoen 2014.

Op deze dag zijn er diverse activiteiten te beleven in en rond het museum, te beginnen met Lammetjes dag.
De laatste weken zijn er veel lammeren geboren op de boerderij die nu allemaal te bewonderen zijn in de stallen. Het lammeren zal ook op deze dag gewoon doorgaan.

Een attractie voor kinderen.
Op het terras wordt ook een kop koffie of thee genuttigd.
1280X720img-high13961746186693

Het prachtige weer van afgelopen zaterdag droeg zeker bij aan het grote aantal bezoekers aan de 'lammetjesdag' . Opvallend veel opa's en oma's kwamen met hun kleinkinderen op deze dag af. In het warme lente zonnetje was op het erf van Vredegoed goed toeven met een kopje koffie en gratis pannenkoeken. Er waren prachtige schapenvachten te koop en een spinster liet zien hoe schapen- en nadere vachten tot breigaren worden verwerkt.

140306 Bert met lam DSC00361
Bert van der Tol met pas geboren lammetje. Noortje met pasgeboren kuiken

De lammetjesdag heeft 4 prijswinnaars opgeleverd: Bo Schoonderwoerd van 6.5 jr uit IJsselstein, Mirthe Verdam van 11 jr uit Tienhoven, Norah Eits van 9 jr uit Maartensdijk en Laura Albrecht van 10 jaar uit Westbroek.
Ze komen volgende week zaterdagmiddag 5 april terug om 15.00 uur om hun prijs op te halen.


DSC00363
Kinderen (Babette 6 jaar) mogen de lammetjes vasthouden.

Zie ook het verslag van Ria Poot bij RTV Stichtse Vecht

De bezoekers, ruim 450 personen kwamen voornamelijk uit Maarssen, Maartensdijk en Tienhoven, met uitschieters naar Eindhoven, IJsselstein en De Meern.

Prijsuitreiking Lammetjesdag bij Streekmuseum Vredegoed op 5 april 2014

Het streekmuseum Vredegoed heeft een goed bezochte lammetjesdag achter de rug. Op zaterdag 29 maart jl. was het geweldig weer om lekker buiten in de grote stallen de lammetjes te bekijken, een flesje melk te geven of ze te knuffelen. Er werd een demonstratie spinnen van wol gegeven, er waren schapenvachten te koop en veel opgeknapt gereedschap en andere mooie spullen werden verkocht vanuit het museum. De bezoekers, ruim 450 personen kwamen voornamelijk uit Maarssen, Maartensdijk en Tienhoven, met uitschieters naar Eindhoven, IJsselstein en De Meern.

Tijdens de Lammetjesdag werd door vele kinderen in de leeftijd tussen 6 en 12 jaar een prijsvraag ingevuld. Daarbij konden ze veel leren over schapen en lammetjes zoals: hoeveel weegt een lam bij de geboorte, hoe lang drinkt een lam bij zijn moeder, hoeveel lammetjes worden er gemiddeld geboren per schaap, hoeveel wol zit er op een volwassen schaap?

De lammetjesdag heeft vier prijswinnaars opgeleverd: Bo Schoonderwoerd van 6.5 jaar uit IJsselstein, Mirthe Verdam van 11 jaar uit Tienhoven, Laura Albrecht van 10 jaar uit Westbroek en Norah Eits van 9 jaar uit Maartensdijk.

DSC00369DSC00371
DSC00372DSC00379

Ze zijn op zaterdagmiddag 5 april bij het museum hun prijs komen ophalen. Elke prijswinnaar ontving een spel om meer te leren over de natuur. De uitreiking is gedaan door de beheerder van het streekmuseum Bert van de Tol, die tevens schapenhouder is. Op dit moment zijn ruim 260 lammetjes geboren. Het vraagt veel tijd om alle lammetjes en schapen goed te verzorgen. Diverse stagiaires van de opleiding dierverzorging meegewerkt om te leren assisteren bij de vele geboortes van lammetjes.

DSC00377


Jaarlijks komen er naast volwassen bezoekers ook kinderen van groep 5/6 van diverse scholen uit de omgeving om meer te leren van zowel het leven van vroeger als zaken die belangrijk zijn over de natuur om te weten. Dit project heet ‘op stap met Jet en Jan’. Hierbij willen wij graag nog meer scholen uitnodigen om dit museum te bezoeken. U kunt zich opgeven via onze website
www.vredegoed.nl of bellen naar 06 28 35 24 89. Graag tot ziens in ons museum!

Christa van Lienden© 2018 Nico Witkamp Contact Me