Nationaal Museumweekend in Streekmuseum Vredegoed


Tijdens het Nationale Museumweekend afgelopen zaterdag 6 en zondag 7 april maakten veel bezoekers gebruik van de mogelijkheid om voor een vriendenprijs Streekmuseum Vredegoed in Tienhoven/Oud-Maarsseveen te bezoeken.

Behalve de permanente collectie van het Streekmuseum kon ook de wisselexpositie over de steen- en dakpannenbakkerijen bekeken worden. Deze expositie vormt één deel van de drievoudige tentoonstelling “Voortvarend in de Vechtstreek, Twee Eeuwen Industrie”. De andere delen zijn te zien in het Vechtstreekmuseum Maarssen en het RHC Vecht en Venen in Breukelen.

En als extra attractie konden de bezoekers kijken bij de lammetjes van schapenboer Bert van der Tol en raden hoeveel lammetjes er al geboren waren op Vredegoed. De winnaar was mevrouw M. Rijsterborgh uit Maarssen die het dichtst kwam bij het juiste aantal van 225 lammetjes. Zij kreeg uit handen van Bert van der Tol als prijs een lammetjestaart aangeboden door bakkerij Smolders uit Breukeleveen.


IMG_0925

Winnares mevrouw M. Rijsterborgh uit Maarssen met het 225ste lammetje en schapenboer Bert van der Tol die de welverdiende prijs aanbiedt in Streekmuseum Vredegoed.

© 2018 Nico Witkamp Contact Me