Streek museum Vredegoed wint de Oranje Strik.

Op 23 april heeft burgemeester Mirjam van ’t Veld bekend gemaakt dat Streekmuseum Vredegoed de Oranje Strik heeft gewonnen.
Dit naar aanleiding van een tentoonstelling van ”Oranje attributen”, verzameld onder de bevolking van Tienhoven en Oud Maarsseveen.
Deze expositie rondom de troonswisseling “Verbinden in de buurt, verbonden met oranje” is een initiatief van BTOM, SOAT en streekmuseum Vredegoed.
Op 25 april is de uitreiking van de oorkonde door de burgemeester.


logo Oranje Strik pdf
Bovenstaand de ”Oranje Strik” zoals toegekend door het Nationaal Comité Inhuldiging.


Donderdagmiddag 25 april reikte burgemeester Van 't Veld op Goudenstein Oranje Strikken uit aan drie genomineerde initiatieven

De Oranje Strik is beschikbaar gesteld door het Nationale Comité Inhuldiging. Het is een erkenning voor Oranje-getinte initiatieven, overal in het land, ook in Stichtse Vecht.
Burgemeester Van 't Veld gaf in haar inleiding aan dat er veel mooie Oranje-initiatieven in de gemeente zijn en dat deze eigenlijk allemaal een Strikje verdienen: 'Jullie allen staan symbool voor alle mooie initiatieven in onze gemeente', 'Toch moest er een keuze gemaakt worden'.
De burgemeester noemde ook de Koningsroute, die wel 75 kilometer lang is en verwijst naar de locaties op de route die op enigerlei wijze een aanknopingspunt hebben met de leden van ons Koningshuis. 'Het is zeker eens de moeite waard om de Koningsroute te volgen'.
De Oranje Strikken met een oorkonde werden uitgereikt aan:
Museum Vredegoed die in deze dagen een 'Oranje expositie' houdt met als thema 'Verbonden in de buurt, verbonden met Oranje' Deze expositie duurt tot 7 maart. Er was een oproep aan de bewoners in deze dorpskern om materialen beschikbaar te stellen.
Oranjecomité Nieuwer ter Aa kreeg de Strik voor het jaarlijks dorpsontbijt. Bijna de helft van de inwoners van deze hechte dorpskern is daarbij aanwezig. Dit is een traditie tijdens Koninginnedag geworden.
Oranjevereniging Nigtevecht kreeg de Strik voor het organiseren van de jaarlijkse culinaire avond voor de dorpsbewoners. Het menu-thema op 21 april j.l. was -toepasselijk- Nederlands-Argentijns'. De chef-kok vertelde dat er een culinaire fusie tussen de traditionele gerechten uit Nederland en Argentinië was ontwikkeld, waarbij de gerechten van beide landen verrassend goed tot een samengesteld menu in elkaar geweven konden worden. De burgemeester merkte op om de recepten met het Koningspaar te delen.

Oranje strik Oranje strik 2


Impressie van de tentoonstelling:

IMG_0019 IMG_0021

IMG_0022

© 2018 Nico Witkamp Contact Me