Streekmuseum Vredegoed neemt
Beelaerts van Blokland Prijs 2010 voor Streekmuseum Vredegoed

Oud Maarsseveen - De naam Oud Maarsseveen op de kaart zetten, is altijd al een wens geweest van Theo Schouten.  Dat is gelukt. De Stichting Beelaerts van Blokland  kent jaarlijks een geldbedrag en een penning toe aan initiatieven of projecten op het gebied van natuur, cultuur en historisch erfgoed binnen de provincie Utrecht. Dit jaar valt de eer aan het Streekmuseum Vredegoed aan de Heuvellaan. in  Oud-Maarsseveen werd de Beelaerts van Blokland Prijs 2010 in ontvangst genomen.

Ansichtkaarten
Het Streekmuseum Vredegoed heeft de Beelaerts van Blokland Prijs 2010 gekregen om op een aansprekende manier de circa 1000 historische ansichtkaarten van Tienhoven en Oud-Maarsseveen te digatiliseren en te presenteren. De prijs omvat een geldbedrag van € 7.800,-. Voorzitter Hans Schuurman vertelt over een uit de hand gelopen hobby van Theo Schouten. Het was zijn eigen museumpje dat te klein werd. Zijn spulletjes en die van anderen hebben in het Streekmuseum Vredegoed een goede plaats gevonden. Jhr. Dr. P.A.C. Beelaerts van Blokland, voormalig Commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht en voorzitter van de Stichting Beelaerts van Bloklandfonds begreep het. Zelf heeft hij ook laden met spullen onder zijn bed zijn staan. Dat de verzameling van Schouten een keer goed opgeslagen moet worden is zeker en dat gebeurt nu hier in het Streekmuseum Vredegoed. De oud-commissaris Beelaert van Blokland bedankte ook de eigenaar van de boerderij de heer Van Zijtveld voor de medewerking aan dit mooie plan hier een museum te realiseren.

Opening
Het Streekmuseum Vredegoed wordt op 18 september officieel geopend door burgemeester Mirjan van ‘t Veld. In dit nieuwe streekmuseum is een bijzondere collectie plattelands- en boerenvoorwerpen van rond 1900  uit de dorpen Tienhoven, Oud-Maarsseveen en omgeving te zien. 


Foto's: Jan J. van Dijk

© 2018 Nico Witkamp Contact Me