Streekmuseum wint Vechtparel Cultuurprijs
Bron: Door Juliette Jonker, geplaatst op 12 september 2010

Op een zonovergoten Kerkplein in Loenen aan de Vecht vond zaterdag 11 september de cultuurmarkt plaats waarop 10 genomineerden voor de VechtCultuurprijzen zich konden presenteren.
Deze prijzen zijn een initiatief van het drie jaar geleden opgerichte Cultuurplatform Vechtstreek.
Doel ervan is om de drie gemeente Loenen, Maarssen en Breukelen door middel van kunst en cultuur aan elkaar te binden.
Deze cultuurmarkten die de afgelopen jaren zijn georganiseerd tonen aan hoeveel geweldige initiatieven op cultureel gebied hier in de regio worden genomen.
Met hart en ziel zetten vrijwilligers zich in op het gebied van zang, muziek, poëzie, schilderkunst, cultureel erfgoed of toneel en cabaret.
De vakjury reikte de Vechtparelprijs uit aan Streekmuseum Vredegoed te Oud Maarsseveen/Tienhoven, een boerderijmuseum waar een bijzondere collectie plattelands- en boerenvoorwerpen wordt gepresenteerd en dat cultureel bewustzijn en zorg voor erfgoed wil stimuleren.
Opvallend is dat de officiële opening van het museum nog moet plaatsvinden, op 18 september bent u om 10.30 uur van harte  welkom!
Het publiek mocht ook stemmen voor het Vechtjuweel, de publieksprijs.
Met overmacht won de Vreelandse Robert Hoving, dirigent van het koor Zingenzo en initiatiefnemer van o.m. een zomermusicalkamp in Vreeland, de prijs.
Het publiek genoot van optredens van dit koor, de bigband  uit Maarssen en gedichten voorgedragen door leden van de stichting “Poëzie aan de Vecht’.
Voor meer informatie over dit initiatief  en o.a. een cultuuragenda zie:
www.cultuurplatformvechtstreek.nl

© 2018 Nico Witkamp Contact Me