DE INGANG

Welkom op
boerderij Vredegoed!
Het Streekmuseum Vredegoed is sinds 2009 in de stallen van deze monumentale locatie gevestigd.
De museumcollectie is opgebouwd door lokale postbode en amateurhistoricus Theo Schouten en geeft een mooi inkijkje in het leven en werk van boeren in de Vechtstreek tussen 1900 en 1950.
Bezoek ons en maak kennis met dat verleden! Wij zijn dit jaar geopend vanaf 26 maart tot en met 29 oktober 2022 op elke woensdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur.

Museum.tv

Museum.TV maakte een kort filmpje om Streekmuseum Vredegoed voor de stellen. In het filmpje zijn een aantal vrijwilligers van het museum te zien, want wie kunnen er nu enthousiaster over onze collectie vertellen dan zij?

Geschiedenis

Boerderij Vredegoed bestaat al sinds 1906. De wagenschuur en het ijzeren toegangshek op het erf stammen ook uit die tijd! Museumvrijwilliger en boerderij-eigenaar Bert van der Tol woont tot op de dag van vandaag in het monumentale voorhuis.
Het streekmuseum is in 2009 in de stallen ingetrokken en begin 2010 officieel geopend. Door alle spullen die in de loop der jaren aan het museum zijn geschonken, hebben we bovendien nog eens drie kleine buitenmusea kunnen creëren op het erf.

Wat is er nog meer te zien?

In 2016 hebben wij ons aangesloten bij de organisatie Rust.nu. Dat resulteerde in een leuk plekje voor fietsers en wandelaars om even een kopje koffie of thee te nuttigen, uit te rusten en de band op te pompen.
Daarnaast zijn wij medio 2017 officieel startpunt geworden van het 101-ste Klompenpad. Op het Zoddenpad,  dat achter op het boerderij-erf begint, kunnen bezoekers ons verhaal nu ook wandelend beleven in het gebied rondom de boerderij.
Kortom, er is van alles te beleven in Streekmuseum Vredegoed!