‘T KIKKERTJE

QR-route Vredegoed     5 van 23

Waar je nu in Café ’t Kikkertje een heerlijk biertje kunt halen, was het assortiment vroeger nog veel uitgebreider. In plaats van gezelligheidszoekers en terrasgangers, kwamen de vrouwen uit de buurt hier vroeger voor hun boodschappen.

Grote heropening

De kruidenierszaak van Abraham Oudhof was een van de elf kruidenierswinkels in Tienhoven. Als Abraham’s zoon Cobus de winkel overneemt, besluit hij in 1953 de winkel grootschalig te renoveren. In plaats van het voorgeveltje wordt nu de hele eerste verdieping gebruikt als winkel. Zo’n grote zaak was bijzonder – de hele wijk kwam langs om te kijken.

Van Bevertje naar Kikkertje

Voor een korte tijd was dit pand naast een kruidenierszaak ook een café. Toen de kruidenierswinkel sloot, bleef het café bestaan. Het oorspronkelijke Kikkertje veranderde een paar keer van eigenaar, maar ook van naam: het stond zelfs een tijdje bekend als het Bevertje! Toen de huidige eigenaar, Peter van Oosterom, het café in 1996 overnam, heette het al ’t Kikkertje. Een naam die al decennialang bekend is in Tienhoven – en tot op de dag van vandaag de eerste stop voor gezelligheid voor buurtbewoners.