Eerdere jaren
Hét fanfareorkest van Stichtse Vecht, “Orkest SDG!” is opgericht op 22 november 1922 en viert in 2022 het 100-jarig verenigingsjubileum!
De vereniging bestaat momenteel uit een fanfareorkest van ca. 45 leden en groeit nog steeds. Daarnaast spelen onze leerlingen zich alvast warm in het Jeugdorkest Stichtse Vecht. In deze expositie kunt al hun historie bekijken door middel van foto’s en tekst. Ook heel veel mooie muziekinstrumenten zijn er aanwezig.
KOM GERUST LANGS!
26 maart tot en met eind juni 2022
Natuurfoto’s om bij stil te staan door Anneke van Leersum
Gagelbos, Ruigenhoekse polder, Noorderpark, Bethunepolder, Bert Bospad, de “Taartpunt”, Tienhovens Kanaal, Bos Voordaen…..
Dit zijn een aantal gebieden waar ik deze foto’s heb gemaakt. Streekmuseum Vredegoed is omgeven door bezienswaardige natuurgebieden, fotogeniek in alle seizoenen en omstandigheden. Ik kom er graag en veel en ik hoop dat mijn foto’s bij u verwondering oproepen, en nieuwsgierigheid, zoals ik die ervaar bij mijn wandelingen door deze prachtige omgeving.
Ik laat mijn foto’s afdrukken op diverse materialen, denk aan dibond, acryl, linnen, metaal, forex, dun fotodoek en canvas. De meeste foto’s die ik hier exposeer zijn te koop.
juli en augustus 2022
U kunt eindelijk de, door COVID19 pandemie uitgestelde, nostalgische tentoonstelling “Toverlantaarns” bezoeken.
Meer informatie volgt later
begin september tot en met 29 oktober 2022
Ooit als hobby zelf gedaan en nu een vakman, kom kijken! Toen gestopt? Kom dan ook kijken!
U zult zeker verbaasd zijn over de gedetailleerdheid, de gevarieerdheid, en zeker ook het kunstzinnige van de creaties die op de Piet Bakkerzaal staan en hangen!
De bouwplaat heeft een lange geschiedenis!
Al in de 15e en 16e eeuw werden op papier figuren gedrukt, die uitgesneden konden worden. Zij waren te koop op jaarmarkten en bij kerkelijke feesten met doel een geestelijke of politieke boodschap over te brengen. De eerste echte bouwplaten ontstonden in de 17e en 18e eeuw in Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Omstreeks 1860 verschenen de eerste bouwplaten zoals wij die sindsdien kennen. In het midden van de 19e eeuw ontstonden de complexere bouwplaten in Duitsland en Frankrijk. Als gevolg van de industriële revolutie (eind 18e eeuw) kwam er ook interesse voor bouwplaten van auto’s, treinen, trams, schepen, en later ook van vliegtuigen. Rond 1900 kwam de bouwplaat in opmars, in Nederland bleef dit uit tot na de Tweede Wereldoorlog..
30 maart tot en met 23 juni 2019
Gerrit Verhoef uit Tienhoven heeft de fraaie, lichte Hooizolder aangekleed met een aantal van zijn sfeervolle werken. Wat passen die goed bij het streekmuseum!
Veel impressies van Tienhoven en de directe omgeving, een enkel verfijnd stilleven, dit alles professioneel ingelijst, lijsten die hij voor het merendeel zelf gemaakt heeft.
Vanaf opening museumseizoen 30 maart tot en met 23 juni te bekijken op onze Hooizolder
30 maart tot en met 23 juni 2019
De schilders Gerard Hamming en Maja Roeleveld, de beeldend kunstenaar Gio Flantua, de fotografe Anneke van Leersum verzorgen de eerste groepsexpositie van dit jaar in museum Vredegoed. De diversiteit aan stijlen, materialen en onderwerpen zorgt voor een uiterst boeiende tentoonstelling. Vier kunstenaars met hun eigen invalshoeken en bronnen van inspiratie…veel creativiteit bij elkaar de komende periode!
Van 13 februari tot 3 april is deze gevarieerde expositie te bekijken. Tot 24 maart – Lammetjesdag! – uitsluitend op afspraak, daarna open op woe, za en zo van 13.00-17.00 uur. Het museum is tot 24 maart alleen toegankelijk op afspraak voor groepen van 5 of meer personen via 06-28 35 24 89. Na 24 maart is het museum geopend voor bezoekers: iedere wo mi, za mi en zo mi van 13.00 uur tot 17.00 uur.
13 februari tot 3 april
Een stukje geschiedenis: In 1915 kwam het Verkade-album “De Vecht” uit, een overzicht van aquarellen en pentekeningen van onze streek met teksten van Jac. P. Thijsse. De kunstenaars Jan Voerman jr., Willem Wenckebach en Edzard Koning maakten de aquarellen aan de hand van het verhaal van Jac. P. Thijsse.
Honderd jaar later, in 2015, is door het Vechtstreekmuseum een tentoonstelling ingericht. Deze tentoonstelling omvatte zo’n 27 uitvergrote aquarellen/pentekeningen; naast elke aquarel is een foto van de tegenwoordige situatie geplaatst. De foto’s zijn gemaakt door leden van de Foto-en Videoclub Loenen, nl. Co Boomgaard, Giel Gulpers, Fred Heubel, Gerhard Hof, Corrie Kok, Ron Noordenbos en Stephen van Santvoort. Daarnaast hebben de leden van de club de plekken die zijn afgebeeld, bezocht en gefotografeerd.
Van 5 juni – 12 augustus 2018 kunt u deze veelomvattende expositie bekijken in Streekmuseum Vredegoed aan de Heuvellaan 7, 3612 BA Tienhoven/Oud-Maarsseveen. Een groot aantal uitvergrote aquarellen met bijbehorende recente foto’s zijn hier te zien. deze tonen een zeer goede weergave van de bezienswaardigheden van vroeger langs de Vecht (het gebied van Utrecht Weerdsluis tot Weesp).
5 juni – 12 augustus 2018