Wisselexposities 2024

Ook dit jaar hebben wij weer leuke exposities in onze Piet Bakkerzaal.

Deze ruimte is enkel per trap bereikbaar. Hieronder verder informatie hierover.

5 juni tot en met 25 augustus 2024

Vanaf 5 juni t/m 25 augustus 2024 hebben wij de volgende wisselexposities van fotograaf Jos van den Berg

en kunstschilder Martine van Lieshout. Tijdens zijn vakantiereizen over de wereld ontdekt Jos van den Berg de kracht van reis- en landschapsfotografie, waarbij zijn verwondering voor de schoonheid van de natuur centraal staat. Zijn reisfoto’s vinden in die tijd hun weg naar publicaties in het reisblad Columbus Travel, wat hem aanmoedigt meer tijd en energie in zijn fotografie te investeren.

 

Sinds april 2023 heeft hij van fotografie zijn beroep gemaakt. De beleving van het moment, daar richt Jos zich op, dat betekent dat hij niet met een statief langs de waterkant zit te wachten, maar dat hij zich te voet of met de fiets door het landschap begeeft, vaak rennend met camera en statief over de schouder, om het moment van verwondering vast te kunnen leggen. De verwondering heeft hij ook weten te vangen in en rondom Maarssen en Tienhoven, waarvan hij een selectie in het Streekmuseum Vredegoed tentoonstelt.

 

Dit doet hij samen met kunstschilder Martine van Lieshout. In opdracht van Jos schilderde Martine een aantal van zijn foto’s na. Martine is een veelzijdige kunstenaar, ze is afgestudeerd aan het Sint Lucas in Boxtel, en presenteert samen met Jos haar schilderijen van de Maarssense dorpsaanzichten aan het publiek. Daarnaast laat ze ook ander werk zien.

Martine: “Mijn werk ontstaat door een onophoudelijke stroom aan creatieve energie, die ergens heen moet. Mijn schilderijen geven uiting aan mijn diepste verlangens, angsten en waarnemingen die indruk maakten, maar zijn ook een manier om mijzelf uit te dagen tot de uiterste grenzen van mijn kunnen. Het delen van dit zeer persoonlijke proces maakt me kwetsbaar en tegelijkertijd dankbaar om dat te mogen delen.”

Winterforest van Bert Verhees

Vanaf 2e Paasdag 1 april

t/m 31 mei 2024

1 april tot en met 2024 mei

Vanaf maandag 1 april (2e Paasdag)  tot en met 31 mei hebben wij een overzichtstentoonstelling van de werken van Bert Verhees.

Hij is een hedendaagse Nederlandse impressionist.

Meer informatie op zijn website of via dit PDF.

Winterforest van Bert Verhees

Vanaf 2e Paasdag 1 april

t/m 31 mei 2024

na 25 augustus 2024

Na 25 augustus volgt er dan weer een nieuwe verrassende expositie.

Even geduld a.u.b.

na 31 mei 2024