[rev_slider alias="exposities"]

Wisselexposities

De wisselexposities voor het museumseizoen 2019.

 

Zaterdag 29 juni t/m zaterdag 26 oktober 2019:

Veelzijdige quilttentoonstelling door Quiltatelier Vlijtig Liesje&Vriendinnen in Streekmuseum Vredegoed te Tienhoven.

De fraaie quilts gemaakt door Hanneke Kwakkenbos en cursisten – Vlijtig Liesje&Vriendinnen – waren in 2015 al eens te zien in Streekmuseum Vredegoed.

Goed nieuws: vanaf 29 juni t/m 26 oktober 2019 is er een nieuwe expositie van de handgemaakte, veelal kleurrijke quilts.

De Quiltwinkel in het mooie natuurgebied van de Vechtstreek is een begrip  in Nederland en België. Het ruime assortiment quiltbenodigheden, de goedbezochte cursussen, de quiltrondvaarten in het voor- en najaar op de Linge,
en de door Hanneke Kwakkenbos georganiseerde evenementen hebben deze oude textiele werkvorm stevig op de kaart gezet.

Museum Vredegoed verheugt zich op deze nieuwe expositie die maar liefst tot eind van het seizoen, 26 oktober 2019, te zien is.

De openingstijden van museum Vredegoed: op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur.

Toegang museum, inclusief expositie € 4,00 p.p.

Buiten deze tijden uitsluitend op afspraak: 06-28352489.

 

Zie ook: www.vredegoed.nl en www.facebook.com/PareltjevandeVechtstreek

30 maart tot en met 23 juni 2019

2019 start met expositie van Gerrit Verhoef

Gerrit Verhoef uit Tienhoven heeft de fraaie, lichte Hooizolder aangekleed met een aantal van zijn sfeervolle werken. Wat passen die goed bij het streekmuseum!

Veel impressies van Tienhoven en de directe omgeving, een enkel verfijnd stilleven, dit alles professioneel ingelijst, lijsten die hij voor het merendeel zelf gemaakt heeft.

Vanaf opening museumseizoen 30 maart tot en met 23 juni te bekijken op onze Hooizolder

Groepsexpositie

13 februari tot 3 april

13 februari tot en met 3 april 2018

Groepsexpositie

De schilders Gerard Hamming en Maja Roeleveld, de beeldend kunstenaar Gio Flantua, de fotografe Anneke van Leersum verzorgen de eerste groepsexpositie van dit jaar in museum Vredegoed. De diversiteit aan stijlen, materialen en onderwerpen zorgt voor een uiterst boeiende tentoonstelling. Vier kunstenaars met hun eigen invalshoeken en bronnen van inspiratie…veel creativiteit bij elkaar de komende periode!

 

Van 13 februari tot 3 april is deze gevarieerde expositie te bekijken. Tot 24 maart – Lammetjesdag! – uitsluitend op afspraak, daarna open op woe, za en zo van 13.00-17.00 uur. Het museum is tot 24 maart alleen toegankelijk op afspraak voor groepen van 5 of meer personen via 06-28 35 24 89. Na 24 maart is het museum geopend voor bezoekers: iedere wo mi, za mi en zo mi van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Groepsexpositie

13 februari tot 3 april

5 juni – 12 augustus 2018

Verkade langs de Vechtstreek

Een stukje geschiedenis: In 1915 kwam het Verkade-album “De Vecht” uit, een overzicht van aquarellen en pentekeningen van onze streek met teksten van Jac. P. Thijsse. De kunstenaars Jan Voerman jr., Willem Wenckebach en Edzard Koning maakten de aquarellen aan de hand van het verhaal van Jac. P. Thijsse.

 

Honderd jaar later, in 2015, is door het Vechtstreekmuseum een tentoonstelling ingericht. Deze tentoonstelling omvatte zo’n 27 uitvergrote aquarellen/pentekeningen; naast elke aquarel is een foto van de tegenwoordige situatie geplaatst. De foto’s zijn gemaakt door leden van de Foto-en Videoclub Loenen, nl. Co Boomgaard, Giel Gulpers, Fred Heubel, Gerhard Hof, Corrie Kok, Ron Noordenbos en Stephen van Santvoort. Daarnaast hebben de leden van de club de plekken die zijn afgebeeld, bezocht en gefotografeerd.

 

Van 5 juni – 12 augustus 2018 kunt u deze veelomvattende expositie bekijken in Streekmuseum Vredegoed aan de Heuvellaan 7, 3612 BA Tienhoven/Oud-Maarsseveen. Een groot aantal uitvergrote aquarellen met bijbehorende recente foto’s zijn hier te zien. deze tonen een zeer goede weergave van de bezienswaardigheden van vroeger langs de Vecht (het gebied van Utrecht Weerdsluis tot Weesp).

verkade langs de vechtstreek

5 juni – 12 augustus 2018