Nieuws over ons doorlopend Scholenproject Jet & Jan

Nieuws over ons doorlopend Scholenproject Jet & Jan

Het al jaren bij  ons gehouden schoolprogramma van Kunst Centraal “Op stap met Jet & Jan” sluit aan bij de kerndoelen voor geschiedenis en bij de lesstof van groep 5. De leerlingen luisteren naar het verhaal over Jet & Jan, twee kinderen die ongeveer even oud zijn als zijzelf. Ze gaan vervolgens op verschillende manieren met het verhaal aan de slag: ze kunnen zich kleden als Jet & Jan, gaan koffiemalen of luiers wassen, koper poetsen, veen steken zoals men honderd jaar geleden deed. Zo ervaren ze aan den lijve iets van het leven van toen.

Dit meisje had er samen met haar schoolgenootjes veel zin in afgelopen maandag. Ook in ons jubileum jaar mogen wij maar liefst 900 kinderen ontvangen. Vele vrijwilligers zijn hier 3 maanden druk mee op maandag- en dinsdagochtend in het begin van het museumseizoen.

Mocht u dit leuk vinden, schroom niet om u te melden als vrijwilliger voor het jaar 2020!