Geslaagde kindermiddag op woensdag 21 juli

Geslaagde kindermiddag op woensdag 21 juli

Op deze zonnige middag hadden we bij Vredegoed de eerste kinderactiviteit van het seizoen. We leerden hoe men vroeger karnemelk maakte, luisterden naar een verhaal over een jongen die Janus Pannenkoek heette en hebben zelf pannenkoekjes gebakken met… karnemelk. Tijdens het voorlezen van het verhaal gebeurde er iets bijzonders: elke keer dat de naam Janus genoemd werd begon de haan, die los op het erf liep, te kraaien. Dit gebeurde zo vaak dat de voorleesster de naam op het laatst maar ging fluisteren! Aan het eind kreeg de haan ook een stukje pannenkoek, dat hij smakelijk opat. Omdat hij nog geen naam had wordt hij voortaan Janus genoemd. Wil je ook kennismaken met deze bijzondere haan, kom dan eens kijken bij museum Vredegoed. In augustus is er weer een kinderactiviteit, dus hou de website in de gaten voor meer informatie. Graag tot ziens!