Start expositie kunstenares Leonie Lörx vanaf 6 september!

Start expositie kunstenares Leonie Lörx vanaf 6 september!

  Beeldend kunstenaar Leonie Lörx aan het woord:

“Schilderen vormt het belangrijkste deel van mijn creatieve leven. Als kind tekende ik al graag en via verschillende cursussen heb ik me verder ontwikkeld in model- en portretschilderen aan de kunstacademie Haarlem. De afgelopen 10 jaar ben ik mij ook gaan richten op het schilderen van Landschappen en vrij werk. Ik schilder zowel met olie- als acrylverf, tekeningen maak ik met inkt en acrylpen. De landschappen zijn gebaseerd op eigen (reis)-ervaringen die ik vrij vertaald heb naar papier of doek. Ik maak toegankelijke kunst, daarbij laat ik me inspireren door de vroegere tegeltjeskunst. Een moderne variant, waarbij een afdruk van mijn schilderij wordt verlijmd met hoogwaardig plexiglas. Hierdoor ontstaat een strak en  kleurrijk werk op tegelformaat. Het bescheiden formaat leent zich goed voor collages”.

Te zien van 6 september t/m 28 oktober 2023 in museum Vredegoed.