BAKKERIJ DINGEMANS

QR-route Vredegoed     7 van 23

In 1928 arriveerde er een nieuwe bakker in Oud-Maarsseveen

Samen met zijn familie komt G.L. Dingemans helemaal vanuit Zeeland om het lekkerste brood, beschuit en banketgoed te verkopen in de Utrechtse regio. Hoewel Dingemans goede zaken deed, kreeg hij lang niet de hele wijk over de vloer. Met vier bakkers in het dorp, gingen mensen vooral winkelen bij de bakker die ze kenden uit de kerk. Hervormde kerkgangers kwamen dus maar weinig over de vloer bij de gereformeerde Dingemans.

Familiebedrijf in hart en nieren

Wie de bakkerij van Dingemans binnenliep, werd vriendelijk verwelkomd door de man des huizes. Dingemans was een man van grootse verhalen, die hij graag illustreerde met drukke armgebaren. Ook de rest van zijn familie was regelmatig in de winkel te vinden. Zie je de drie kindjes op de foto in hun bakkerskleding? Dat zijn Gijs, Jan en Wil Dingemans. Voor het huis staat de bakker (rechts) samen met zijn vrouw en zijn knecht, Jan Manten.

Geen kruimel meer

Toen de familie in 1954 naar Zuilen vertrok, werd Bakkerij Dingemans opgeheven. Waar vroeger de bakkerij stond loopt nu de Weideweg, waar meerdere huizen aan zijn gebouwd.